Sommar på Skantzen Brukshotell

Den rogivande naturen och intressant historia direkt inpå knuten gör Skantzen Brukshotell till en plats för rekreation och upplevelse. Flugfiske i Kolbäckåns forsar, kanotpaddling, vandring längs Strömsholms kanal, kungligt slott, jazzmuseum och blomsterprakt på Åsby Hem & Trädgård. Här är också brukssamhällets historia fortfarande levande i både byggnader och närliggande omgivning.

Välkommen att boka övernattningspaket hos oss.

Obs! Maten väljs fritt utifrån Terassmenyn för alla paket. 

 

Blomsterpaket

Åsby Hem & Trädgård ligger endast en 10 minuters promenad bort från hotellet och är en oas för själen med alla vackra växter och inredningsdetaljer. Här finnes växter för ute- och innemiljöer, fantastiska orkidéer, fruktträd  och snittblommor. I caféet serveras både kakor och härliga smörgåsar.

I paketet ingår: Del i dubbelrum (annex) inkl. frukost och 2-rätters middag samt värdekupong att handla för på Åsby Hem & Trädgård.

 

Pris per person, del i dubbelrum: 795:-
Enkelrumstillägg: 250:-

Gäller fre-lör 2/6-17/6 samt mån-lör 26/6-12/8.

Besök gärna www.asby.nu

 

Kanotpaket

Paddla kanot kan vara både spännande och fantastiskt rogivande, sakta glida fram med frodig växtlighet och fågelliv alldeles inpå. Spännande upplevelser längs färden kan vara historiska platser, slussning och transport av kanoten förbi nått kraftverk. Vi rekommenderar paddling från Sörkvarnsslussen till Westerqwarn eller Strömsholm. Där lämnar du kanoten och reser tillbaka till hotellet med Brukslinjen, gratis buss i Hallstahammars Kommun.

I paketet ingår: Del i dubbelrum (annex) inkl. frukost och 2-rätters middag, halvdags kanotpaket inkl. kanot och flytväst.

 

Pris per person, del i dubbelrum: 1150:-
Enkelrumstillägg: 250:-

Vill du upptäcka en längre sträcka av Strömsholms Kanal rekommenderar vi paddling 2 halvdagar, paddling sker då dag 1 från Ramnäs alt. Virsbo till Hallstahammar, övernattning och middag på Skantzen Brukshotell, efter frukost dag 2 fortsätter paddlingen från Hallstahammar till Strömsholm.
Start sker från Skantzen Brukshotell dag 1 kl 09.00 med transport till Ramnäs/Virsbo.

Tillägg per person vid paddling 2 halvdagar: 400:-

Gäller fre-lör 2/6-17/6 samt mån-lör 26/6-12/8.

OBS!
Paketet förutsätter minst 2 personer.


 

Badpaket

Skantzöbadet – Hallstahammars populära bad som ligger i anslutning till Skantzö Bad & Camping, ca 200 meter från hotellet. Här finns hopptorn, trampolin och vattenrutschbana. Tre tempererade bassänger varav den största är 50 meter lång. Inom området finns stora grönområden som lockar till aktivitet eller relax. Intill badet finns restaurang, glass och godisförsäljning.

I paketet ingår: Del i dubbelrum (annex) inkl. frukost och 2-rätters middag, entrébiljett till Skantzö Bad.


Pris per person, del i dubbelrum: 775:-
Enkelrumstillägg: 250:-
Del i trebäddsrum: 715:-

Gäller fre-lör 2/6-17/6 samt mån-lör 26/6-12/8.

 

Slottspaket                                                                 

På en liten holme i Kolbäckåns utlopp lät Gustav Vasa på 1550-talet uppföra en stenborg som sedermera blev grunden till dagens Barockslott. Strömsholms Slott, tillhör de 10 kungliga och många svenska drottningar har fått slottet i bröllopsgåva. Intill slottet finns Stenkökets Café och Slottsboden med trevliga inredningsdetaljer och souvenirer.

I paketet ingår: Del i dubbelrum (annex), frukost och 2-rätters middag samt entré till Strömsholms Slott.


Pris per person, del i dubbelrum: 845:-
Enkelrumstillägg: 250:-

Gäller fre-lör 2/6-17/6 samt mån-lör 26/6-12/8.

 

Flugfiskepaket                                                            

Sörqvarnforsen i Hallstahammar är ett spännande sportfiskeområde för flugfiske i strömmande vatten. Området är en naturlig del av Kolbäcksån, ca 2,6 km långt och består av dramatiska och storsteniga forsar samt några spegeldammar. En äventyrlig terräng och på vissa ställen krävande med branta stränder och stora stenar. Hela området är kantat av en frodig grönska som bitvis växer långt ut i forsarna. Nedre delen av området har en fallhöjd på 18 meter och ingår i Sörkvarnforsens naturreservat med ett rikt och till viss del unikt djur- och fågelliv. Det sker kontinuerlig utsättning av regnbåge och öring i vikter upp till 3 - 4 kilo. Just öringen trivs extra bra i det syrerika vattnet då tidigare utsättningar har lyckats reproducerat sig.

Även storvuxen asp kan nappa i forsarna under vår och försommar. Aspen är endast bonus, eftersom den är fridlyst ska den hanteras med försiktighet vid återutsättning.

I paketet ingår: Del i dubbelrum (annex) inkl. frukost och 2-rätters middag, fiskekort (dagskort).


Pris per person, del i dubbelrum: 1145:-
Enkelrumstillägg: 255:-

Gäller fre-lör 2/6-17/6 samt mån-lör 26/6-12/8.

 

 

      instagram_sorqvarnsforsen  fb  

Årets roligaste kväll

nunnornaEn kväll med många skratt och överraskningar bjuds det på när Robin Paulsson, känd från sin egen talkshow – ”Robins” gästar oss. Han har med framgång imiterat Zlatan, medverkat i Stockholm Live, Parlamentet och skrivit manus till Time Out.

27 januari 2018

Vi välkomnar vi er till en oförglömlig kväll!

Middagspaket 695:- p/p
3-rätters middag & showbiljett

Logipaket fr. 1185:- p/p
3-rätters middag, showbiljett, 
del i dubbelrum, frukost

Köp biljetter här

Dinnershow

Rickfors, Hylander & Flinck

Låt oss presentera årets stora nyhet! Dinnershow och en helkväll med legenderna Mikael Rickfors och Dan Hylander tillsammans med den oefterhärmlige och alltigenom unika Thorsten Flinck i en gemensam konsert. Är det möjligt? Yes. Spänningen stiger.

16 & 17 mars 2018

Middagspaket 845:- p/p
3-rätters middag & showbiljett

Logipaket fr. 1315:- p/p
3-rätters middag, showbiljett, 
del i dubbelrum, frukost

Boka dina biljetter online idag!

Köp biljetter här

Aktuellt 

Årets roligaste kväll
Robin Paulsson

27 januari 2018

Dinnershow
Rickfors, Hylander & Flinck

16 & 17 mars 2018

 

 

 

Kombinera ert konferensupplägg med riktigt bra fiske!

Ni flugfiskar inplanterad Regnbågslax i kolbäcksforsen bakom hotellet. Vi tillhandahåller kort utbildning och den utrustning ni behöver.

Konferenspaketet passar lika bra för erfarna fiskare som glada nybörjare.

 Fiske i forsen

 

Följ Sörqvarnforsens Sportfiske 

instagram_sorqvarnsforsen  fb  page 

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Läs mer om vårt fiske här: Spännande sportfiske i dramatisk natur